מלון קרלטון נהריה ממוקם 5 דקות מחוף הים. המלון נמצא על הרחוב הראשי של העיר נהריה - געתון. המלון מתאים לקבוצות, משפחות, זוגות ועוד.
  • English
  • Russian
  • French
הזמנה אונליין
למבצעים וחדשות
להזמנות ובירורים: 073-7598841
חדשות ומבצעים
ממיטב התוצרת המקומית: 2 מחלבות גליליות

ממיטב התוצרת המקומית: 2 מחלבות גליליות

שני סיורים מרתקים בשתי מחלבות מצויינות, פרי עמל הארץ, לכל גיל ולכל המשפחה. העשרת הידע והנאה קולינרית מובטחות לכם בהגיעכם אליהן.

1) מחלבת "טבע עז", בן עמי: מחלבת טבע עז נמצאת במושב בן-עמי שבגליל המערבי, במשק באר בוקר. במקום מייצרים מגוון של גבינות צאן שנמכרות במקום וברחבי הארץ.

לצד המחלבה תוכלו לראות את דיר העיזים אותו הקים דרור בוקר בשנת 1984, כאשר שב כבן ממשיך למשק החקלאי של שמואל וחיה באר. ב-1990 החל לייצר גבינות צאן והשתלם בארץ ובאירופה. רוב הגבינות המופקות מחלבן של 300 העזים משווקות על ידי מחלבות "גד". העיזים שצבען לבן הן מסוג זאנן שמקורו בשוויץ. המחלבה משתמשת, ליצור הגבינות, בחלב הטרי הנחלב בדיר העיזים.

גבינת הדגל של "טבע עז" נקראת "פרמיירה", ואנשי המקום גאים להזכיר שנבחרה כחביבת הקהל על ידי אהרוני ונירה רוסו. גם גבינת "מונפורט" [בסגנון סנט מור] מומלצת, וקצת קשה להאמין שאין בה יותר מ-16 אחוזי שומן.

בחנות ניתן למצוא, מלבד גבינות מוכרים בחנות מפירות העונה, ריבות מהמושב, גרנולה, ליקר פסיפלורה וקוסמטיקה על בסיס חלב. בנוסף לכך, במקום ישנה מסעדת קרפים "לה קרפ ז'קוב".

המחלבה עצמה הוקמה בשנת 1991, בתקופה של משבר בצריכת חלב העיזים בארץ, כאשר המגדלים עמדו בפני הברירה לסגור את הדירים או להתחיל להקים מחלבות שיעשו שימוש בחלב העזים. כיום המחלבה קולטת את כל תוצרת החלב של המשק ואף קונה עוד חלב מיצרנים חלב נוספים. מגוון הגבינות גדל וההיצע ממשיך להשתכלל.

2) "מחלבת הנוקד", גילון: דני ברזילי ממחלבת הנוקד בגילון החליט לייצר גבינות אחרי שנים של מכירת החלב. ב-1996 התחיל לעשות גבינות בעצמו, ומאז הוא בהשתלמויות כחודשיים בשנה. במחלבה כעשרה סוגי גבינות בסגנון צרפתי, איטלקי וספרדי, כולן גבינות קשות ובשלות, חוץ מגבינת ריקוטה שאותה עושים ממי הגבינה. החנות במקום צופה אל הנוף הפתוח של עמק זבולון, הכרמל והים התיכון.

"בית הכרם" בסגנון טום היא גבינת הדגל של הנוקד מבין הגבינות הקשות, מגבינות הכבשים זו "גילון" –  גבינה בסגנון פקורינו, ומהגבינות הבשלות מומלצת הגבינה הכחולה "יובלים".

במקום יש ארוחות, טעימות המלוות בהסברים וגם סדנאות להכנת גבינה.

»
«
  • להזמנות: 073-7598841

  • צרו אתנו קשר:

תפריט